Babymassage en de voordelen voor moeder en kind…

Hallo lieve lezers,

Leuk dat je even de tijd neemt om mijn blog te lezen over babymassage! In deze drukke maatschappij waarin er van alles moet, is er soms weinig tijd om even bewust stil te staan bij elkaar en te genieten van de kleine momenten samen. Ik hoor regelmatig van ouders dat ze zich tijdens de zwangerschap van alles voornemen om te gaan doen als de baby er is, maar als de kleine er dan is en de eerste drukke periode voorbij is, gaan we gewoon weer door met alledaagse dingen. En voor je het weet..

Babymassage is niet alleen bedoeld voor de ontspanning van een kindje.  Zowel voor ouder als kind heeft het vele voordelen; het heeft een positieve werking op het verminderen van huilen, onrust en darmkrampjes. Daarnaast stimuleer je de bloedsomloop. Door de ontspannen sfeer tijdens de les zullen ouder en kind een rustige ademhaling krijgen en echt ontspannen, waardoor dit stress kan verminderen en waardoor je ook dieper en langer kan gaan slapen. Uit onderzoek is gebleken dat het masseren ook bij te vroeg geboren kindjes heel goed is voor de groei en ontwikkeling. En niet te vergeten heel belangrijk is voor de hechting tussen ouder en kind.

Tijdens een massage les ben je echt contact aan het maken met je kindje… Door verschillende aanrakingen en technieken leer je je kindje beter kennen. Het speelse karakter van de oefeningen en het onderlinge contact dragen op een positieve manier bij aan de ontwikkeling van jouw kindje. Het lichaamsbesef van je kindje wordt groter, de spieren en gewrichten blijven soepel en je leert tijdens de lessen specifieke oefeningen die ondersteuning geven bij bijvoorbeeld darmkrampjes en voorkeurshouding. Tijdens de cursus babymassage leer je in 4 lessen een volledige babymassage te geven aan je kindje.

Babymassage is vooral bedoeld voor kindjes van 6 weken tot ongeveer 8 a 10 maanden oud.

Na de cursus krijg je een reader waarin alle informatie en behandelde technieken nog eens worden besproken. Maar, niet alleen aan de baby’s wordt gedacht. Bij BIEN & ZOET worden ook zwangerschapsmassages en ontspanningsmassages gegeven speciaal voor de moeders! Als je een afspraak maakt, hoef je de deur niet meer uit. BIEN & ZOET geeft de massages namelijk aan huis!

Er zijn ook cadeaubonnen verkrijgbaar! Leuk voor Moederdag!

Voor meer info kan je een kijkje nemen op
www.bienzoet.nl


Over Sabine de Vos, kinderverpleegkundige en moeder van 2 dochters: 

In mijn functie als kinderverpleegkundige werk ik in het ziekenhuis dagelijks met pasgeborenen en kinderen tot 4 jaar oud. Door literatuurstudie en ervaringen in de praktijk kwam ik erachter hoeveel voordelen massage heeft voor kinderen. Zowel om onrust bij kinderen te verminderen, maar ook voor baby’s met medische klachten als darmkrampjes, overstrekken, voorkeurshouding etc.

Vorig jaar ben ik gestart met BIEN & ZOET, waar ik massages verzorg voor moeder en kind. De combinatie tussen de zieke kindjes in het ziekenhuis en de fijne momenten met gezonde kinderen tijdens een massage is voor mij erg prettig en zorgt voor een goede balans.  Ik vind aandacht voor je kindje en echt even stil staan bij elkaar heel belangrijk. De interactie tussen ouders en kinderen, tijdens de massagelessen, is voor mij heel bijzonder en mooi om te zien.

Sinds kort geef ik ook ontspanningsmassages aan huis voor de moeders, zowel tijdens de zwangerschap als in de periode na de bevalling.

BIEN & ZOET verzorgt ook cadeaubonnen. Leuk voor de babyshower of als kraamcadeau!

Wil je meer informatie, neem dan gerust contact op:
babybienzoet@gmail.com
www.bienzoet.nl
06- 19730546