Donderdag 19 april 2018. Een van de eerste dagen in 2018 dat het erg lekker weer was in Nederland.  Temperaturen rond de 26 graden en mensen die volop aan het genieten zijn van de zon. Onderweg naar mijn try-out lachsessie, georganiseerd door Zoetermeerse Zakenvrouwen, bij Ter Zake het ondernemershuis voer ik nog even een innerlijke dialoog met mezelf. Er zijn zestien aanmeldingen, maar het is super lekker weer en de sessie begint ook nog eens rond etenstijd. Wat zal de opkomst zijn?

Tot mijn blijde verbazing was iedereen gekomen. Super gaaf en natuurlijk een heerlijke motivatie om te beginnen. Er was een geweldige groepsdynamiek en het enthousiasme van deze groep ambitieuze vrouwen spatte ervan af. Uiteraard merkte ik ook op dat er een tweetal deelnemers in de weerstand begonnen, maar na een aantal lachoefeningen helemaal los zijn gekomen. Het leukste wat ik op deze avond dan ook heb gehoord is dat van een deelnemer die in het begin met weerstand begon aan de lachoefeningen. Zij vertelde mij dat ze vlak voor de lachsessie uit het ziekenhuis kwam omdat ze haar kindje naar de huisartsenpost had gebracht voor controle.  Ze had dus geen reden om te lachen en daarnaast zag ze het helemaal niet zitten om nep te gaan lachen. Dat paste niet bij haar persoonlijkheid. Ze was puur gekomen vanwege haar betrokkenheid bij de organisatie.

Na de lachsessie kwam zij dus persoonlijk naar mij toe om mij te vertellen dat ze het zo onwijs gaaf vond, omdat ze verbaast was dat ik zelfs haar hardop heb kunnen laten lachen. Ze vertelde dat ze haar zorgen was vergeten, ze heeft kunnen loslaten en ze heeft echt het gevoel gehad ECHT hard te hebben gelachen. Ik was echt onwijs blij voor haar en wil haar nogmaals via deze weg bedanken voor deze mooie complimenten. Mijn doel had ik meer dan bereikt en de avond was geslaagd.

De avond was ook tot in de puntjes verzorgd met heerlijke broodjes en meer dan genoeg lekkere drankjes. Top geregeld door Marloes de Ruiter, mede oprichter van Zoetermeerse Zakenvrouwen.  Gaaf dat er zulke mooie initiatieven zijn van vrouwen die de krachten bundelen! En nog veel mooier dat ik daar onderdeel van mocht zijn. Nogmaals bedankt Zoetermeerse Zakenvrouwen!

_______________

Wil jij meer weten of de Lachmotivator? Je kunt Sibel hier volgen: