Ah, dat klinkt vast interessant toch? En het is gemakkelijk en zo goed om te doen! De afgelopen maanden heb ik, zonder directe actie te ondernemen, m’n bedrijf stappen verder geholpen. Het zorgde voor duidelijkheid over mijn producten, mijn ambities en gaf me een nieuwe dosis energie. Hoe? Door afstand te nemen, de boel even de boel te laten en nadenken over wat ik nu echt wil.

Op het moment van schrijven liggen twee kleine meiden van 9 weken naast me in hun wiegstoeltjes een beetje om zich heen te kijken. Eindelijk stil zodat mama zich weer even kan focussen. Dus, ja ik heb vanwege mijn zwangerschapsverlof geen andere keus gehad dan alles omtrent werk tijdelijk neer te leggen. Maar dat betekende niet dat ik op zakelijk gebied niets voor elkaar kon krijgen. Nu ik verplicht moest onthaasten pakte ik mijn kans, besloot afstand te nemen en mijn eigen bedrijf te evalueren. Op meerdere momenten nam ik met een heerlijk drankje in de tuin mijn doelen, m’n klanten en eerder behaalde resultaten onder de loep.

Maar wat heeft me dan precies die grote stappen binnen mijn bedrijf laten zetten? Ik heb de tijd genomen om in alle rust te kunnen nadenken over waar ik nu echt blij van word en of dat overeenkomt met wat ik bijvoorbeeld het afgelopen jaar heb gedaan/behaald. Ik heb gebrainstormd over wat ik nog meer zou willen en ook over wat absoluut niet. Welke klanten én opdrachten passen echt bij mij. Is dat ook waar ik nu aanbied en waar ik nu voor sta?

Uiteindelijk heeft het mij geholpen om helder te krijgen waar ik met mijn bedrijf naar toe wil. Ik heb nieuwe doelen geformuleerd voor op korte en lange termijn passend bij mijn vernieuwde visie. Ik heb producten/diensten afgestoten en heb daarmee voor mijn toekomstige klanten (maar ook voor mijzelf) verduidelijkt waar mijn specialiteit ligt. Mijn bedrijf is positief veranderd of op zijn minst aangescherpt en dat voelt als een grote stap voorwaarts. Dat gaat vroeg of laat zijn vruchten afwerpen. Daarnaast heeft het mij een hele goede dosis nieuwe energie gegeven waarmee ik na mijn verlof weer aan de slag kan!

Zo zie je, na een periode van ‘niets doen’­­­ heb ik veel duidelijker wat ik de komende termijn ga doen en waar ik mij in de toekomst op ga richten. Zonder te bewegen heb ik op zakelijk vlak dus behoorlijk wat meters gemaakt 😉

T I P S
– Maak op Pinterest een bord met allerlei pins die je inspireren en waar je blij van wordt. Quotes, sfeerbeelden, kleuren, werk van collega’s, als het je maar blij maakt en bij je past. Vraag je vervolgens af wat je moet doen om dat gevoel door te vertalen naar je eigen bedrijf.

– Blijf je niet vergelijken met andere ‘betere of grotere’ uit jouw branche. Iets wat er bij mij is ingestampt is dat ieder persoon uniek is. Ieder bedrijf, de klanten die daarbij horen en de situatie. Oftewel, je kunt niet vergelijken. Laat je daarom niet naar beneden halen maar juist inspireren!

– Vraag vrienden/familie/kennissen om jouw bedrijf te omschrijven. En dan bedoel ik geen opsomming van alle producten die op je site staan, maar welk gevoel krijgen ze als ze aan jou en jouw bedrijf denken. Vraag ze eerlijk te zijn en vergelijk hun gevoel met het gevoel dat jij wilt uitstralen. Je merkt vanzelf of er werk aan de winkel is :)!

 


Over Jessica Welbedacht-Groenewegen

Bezige bij Jessica (31) zit zelden stil, ondanks dat ze zichzelf bestempelt als de ultieme huismus. Naast haar vaste baan als marketingmedewerker is ze lifestylefotograaf en runt ze sinds 2015 haar eigen fotografiebedrijf. Getrouwd met Ruben en moeder van een zoontje (2) en een onlangs geboren meiden-tweeling. Voor Zoetermeerse Zakenvrouwen schrijft ze over haar ervaringen, uitdagingen en ambities binnen het ondernemen en het moederschap.

Meer weten?
www.jessicagroenewegenfotografie.nl
www.instagram.com/jessicagroenewegenfotografie
www.facebook.com/jessicagroenewegenfotografie