Sinds oktober 2017 ben ik samen met mijn compagnon Almanice Kirindongo bezig met Zoetermeerse Zakenvrouwen. Het begon eigenlijk als groep op Facebook, om contact te houden met alle dames die begin 2017 de ‘Eigen Baas Avondschool’ hadden gevolgd bij de Gemeente Zoetermeer. Je kon vragen stellen, ideeën delen en hulp vragen. Het idee  “laten we een keer bij elkaar komen, om te kijken hoe het met iedereen gaat’’ veranderde in iets groters. Op donderdag 22 februari 2018 hadden we een zaal vol vrouwen voor een ‘durf te vragen’ sessie.

De reacties uit de groep en over de sessie zelf waren zo positief, dat we besloten meer bijeenkomsten te organiseren in 2018, een website op te zetten en de groep op Facebook uit te breiden.

Empowerment betekent: iemand tot iets in staat stellen” en dat is precies wat het doel is van Zoetermeerse Zakenvrouwen. Een van de mooiste reacties was dat het zo heerlijk laagdrempelig was, er was geen onderlinge strijd, er was een soort vertrouwen waardoor iedereen vrijuit kon vertellen wat ze deden én wat ze nodig hadden. De ultieme ‘tribe’ van vrouwen die allemaal verder willen, maar ook hun onzekerheden en struggles hebben.

Iemand ‘tot iets in staat stellen’ gebeurt pas op het moment dat je diegene de kracht geeft om dat daadwerkelijk te doen. Het draait allemaal om positiviteit en samenwerken. Praten over alles wat je hebt bereikt is goed, dat moeten we als vrouwen zeker meer doen, maar nog krachtiger is het als je met jouw ervaring de ander helpt (en hierdoor in staat stelt) om stappen te maken.

Daarmee bedoel ik uiteraard niet dat je jouw hele strategie op tafel moet gooien, maar kleine handigheidjes die jij gebruikt kunnen voor de ander net zo handig zijn. Ervaringen die jij hebt kunnen de ander motiveren om door te gaan. Samenwerken, inspireren en motiveren!

Wij zijn geen netwerkgroep waar je lid van moet worden. Zoetermeerse Zakenvrouwen is van iedereen, een trefpunt, een soort ‘netwerk voor de netwerkgroep’. Wij willen vrouwen uit alle netwerken verbinden en samenbrengen. Of je nu alleen maar met een idee rondloopt of al jaren een gevestigd onderneemster bent. Het een kan het ander versterken, beter maken en inspireren. Op die manier sturen we weer wat positieve energie de wereld in.

Kom jij binnenkort ook bij ons langs? Houd de Facebook pagina in de gaten. Uiteraard sluiten we af met een borrel!


Over Marloes de Ruiter, eigenaresse MDR Concepts & organisator Zoetermeerse Zakenvrouwen

Sinds oktober 2017 ben ik bezig met Zoetermeerse Zakenvrouwen en sinds maart 2018 sta ik officieel ingeschreven bij de KVK met mijn bedrijf MDR Concepts. Met MDR Concepts helpt ik ondernemingen hun merk te versterken met marketing, communicatie, webdesign, branding en pr. Ik ben een ‘merkenbeest’, heb altijd wel een idee hoe iets eruit moet zien, wat voor doel het moet hebben en heb ook altijd een idee hoe je daar moet komen. Dat is ook de kennis die ik wil delen met andere Zoetermeerse Zakenvrouwen.

Voor meer informatie:

MDR Concepts // www.mdrconcepts.nl 

LinkedIN 

hello@mdrconcepts.nl